OTAC MOJE ŽENE JE UMRO, A ONA SE PRETVORILA U POHOTNU ZVER: Počela da ga spopada bar DVA PUTA DNEVNO, ostao u šoku
Žena postala pohotna, Foto: Profimedia

auuu

OTAC MOJE ŽENE JE UMRO, A ONA SE PRETVORILA U POHOTNU ZVER: Počela da ga spopada bar DVA PUTA DNEVNO, ostao u šoku

Zbunjen muž podelio svoj šok, ali stručnjaci imaju logično objašnjenje

Objavljeno:

Kada je Rajanova žena izgubila oca posle kratke bolesti, se*sualni život u braku se drastično promenio - ali ne na način na koji mislite. Par je u kasnim tridesetim, a posle 12 zajedničkih godina su "večno umorni roditelj"'. Nakon što su dobili decu, libido njegove supruge je drastično opao i to je bio pritisak na njihovu vezu nekoliko godina. Ali, s gubitkom Rajanovog svekra, činilo se da se se*sualni nagon njegove žene vratio.

"Otprilike mesec dana nakon njegove sahrane... stvari su se ponovo pokrenule na njenu inicijativu, što nije radila još od pre našeg prvog deteta“, objašnjava Rajan.

"Evo nas mesec dana kasnije i, dok sam ekstatičan o tome kako su se stvari odvijale u se*sualnom smislu, zaprepašćen sam zašto se to desilo."

Par je prešao sa seksa jednom u nekoliko meseci na dva puta dnevno dve nedelje zaredom.

Ali koliko god da je Rajan srećan zbog ove promene, pita se da li je to zdravo za njegovu ženu.
Ali koliko god da je Rajan srećan zbog ove promene, pita se da li je to zdravo za njegovu ženu.foto: Profimedia

"Ona traži da uradi stvari za koje sam je molio bar deceniju... Ovo je uticalo na nas oboje, jer smo generalno mnogo bolje raspoloženi“, dodaje on.

Ali koliko god da je Rajan srećan zbog ove promene, pita se da li je to zdravo za njegovu ženu.

"Da li je ovo deo načina na koji ona tuguje zbog gubitka oca? Da li radi na nekim emocijama ili osećanjima ili je nešto bilo zatvoreno što tek sada izlazi na videlo“, upitao je on.

"U više navrata sam je pitao kako stvari idu sa ovim procesom i šta mogu da uradim, ali sve što dobijam su generički odgovori od "Polako je sve bolje“ ili „Dobro sam, ali hvala na pitanju“.

"Ne prelaze se nikakve granice i niko nikoga ne tera da uradi nešto što nam je neprijatno, samo znam da tajming nije slučajnost i ne mogu d se pravim kao da smrt njenog oca nema veze s time što je postala pohotna.“

Stručnjaci kažu da to nije neobično

Ali stručnjaci za se*s kažu za Metro.co.uk da je ovo zapravo vrlo normalna pojava – i da vas tuga zapravo čini napaljenim.

Se*solog i stručnjak za se*s Gigi Engle kaže: "Postoji mnogo zaista pojačanih emocionalnih stanja koja dolaze sa ekstremnim gubitkom, tako da to zapravo može izazvati osećaj napaljenosti ili nemira, kao i želju za udobnošću i vezom s bliskom osobom,

onekad možete poželeti da prigrlite ekstremnu ranjivost tuge sa seksualnošću, ili da je prikrijete kao sredstvo odvlačenja pažnje i zaboravljanja.“

Stručnjak za se*s dr Limor Gotlib pak dodaje da postoji nauka koja potkrepljuje razloge zašto možemo da osetimo pojačanu želju i za romantičnim i za neobaveznim se*som.

Razlozi su različiti
Razlozi su različitifoto: Profimedia

"Nakon smrti, telo je podvrgnuto značajnom stresu, a bavljenje seksom pokreće oslobađanje dopamina u mozgu. Ovaj porast dopamina može izazvati osećaj optimizma, energije, usredsređenosti i motivacije, što može da ponudi beg od preplavljujućih emocija povezanih sa gubitkom“, kaže ona.

Razlozi su različiti

Ona takođe kaže da postoje različiti razlozi zašto se pojedinci mogu okrenuti se*su u trenucima tuge.

"Za neke, se*s može poslužiti kao sredstvo da se direktno suoče sa smrtnošću, što može ponovo da potvrdi osećaj vitalnosti i kontinuiteta usred gubitka. Međutim, za druge, posebno one s anksioznom ili izbegavajućom privrženošću, se*s može poslužiti kao odbrambeni mehanizam koji nudi privremeni beg od egzistencijalnih pretnji“, kaže ona.

Prodaja i kupovina kriptovaluta - Kupite i prodajte kriptovalute u našoj menjačnici

Igraj i uživaj, Top Bet časti!

Se*solog Gigi takođe naglašava da apsolutno nije sramota želeti više se*sa dok tugujete, tako da Rajan ne bi trebalo da bude zabrinut.

BONUS VIDEO:

03:31

ANA BRNABIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: I poslanici opozicije imali dobar nastup u Savetu Evrope

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.